A inceput lucrul la o noua trecere de pietoni

 

A inceput lucrul la o noua trecere de pietoni
A inceput lucrul la o noua trecere de pietoni

Primaria Municipiului Giurgiu a demarat anul trecut un proiect urbanistic conform caruia patru “puncte critice” de pe Bulevardul Bucuresti, unde au avut loc multiple accidente rutiere soldate cu victime sa fie reamenajate, pentru siguranta pietonilor, dar si pentru a veni in sprijinul conducatorilor auto.

Astfel, lucrarile de modernizare realizate de municipalitate la trecerile de pietoni, de pe Bulevardul Bucuresti continua. In prezent, se modernizeaza trecerea de pietoni de la Casa Cartii, acolo unde au fost inregistrate de-a lungul vremii o serie de incidente rutiere.

In aceasta locatie va fi construit un refugiu pentru pietoni, se vor monta stalpi de iluminat corespunzatori, urmand ca atunci cand vremea va permite, sa fie trasate si marcajele corespunzatoare. Urmatoarea trecere de pietoni aflata in atentia Primariei Municipiului Giurgiu este cea de la Colegiul National „Ion Maiorescu”.

4 comentarii

  1. O zona foarte plceruioasa este strada Zizinului intre sensul giratoriu de la iesirea spre Tarlungeni si pana la pasajul peste calea ferata: trecerile de pietoni sunt foarte dese (din 50 100 m) insa dimineata si seara cand se ingana ziua cu noaptea strada e asa de prost iluminata incat ai toate sansele sa lovesti sau sa fii lovit (depinde ce esti, sofer sau pieton). Acum vreo luna, o luna si jumatate poate, a fost un accident soldat cu moartea victimei.Mai e si trecerea de pietoni de pe Saturn cum vii dinspre gara, cea de dupa semafor, care nu doar ca e prost samnalizata dar vizibilitatea a ceea ce se intampla pe trotuar e discutabila datorita obstacolelor de pe teren (stalpi, copaci, etc.)

  2. cum drumul spre iad e pavat numai cu intentii bune,cam asa si cu trecerile astea,modalitate de sifonat bani publici spre buzunare particulare iar parandaratul la barbu si vuca. daca aveti rabdare sa priviti o sa constatati ca majoritatea pietonilor traverseaza tot pe la vechile treceri nu pe la cele noi. si atunci de ce atita tevatura? nu se puteau pune lumini puternice la vechile treceri? spre stiinta primarului si a politiei comunitare,intre posta si kaufland baga baietii pedala in jafurile cu nr de ruse,fara probleme,se kka pe trecerile de pietoni asa de mult mediatizate,pe bune!

  3. imi vine sa ma arunc de pe casa poporului unde sunt io senator. cum dracu nu mi-a trecut mie prin cap sa fac io trecerile astea da petoni,sigur ma alegeau giurgiuvenii mei nu pe smekerul asta gazos,barbuta. da lasa ca imi iau io revansa peste 4 ani.

    1. Hai sa facem treceri de pientoi din 50 in 50 de metrii ). Se vede ca majoritatea din voi nu ati vazut in viata voastra cum se circula dincolo si ca nu-s treceri de pientoi peste tot. Romanul s-a obisnuit prost, vrea ca atunci cand iese din casa sa aiba si masina la scara si trecere de pientoi in fata blocului. Sensurile giratorii au rezolvat mult problema traficului in Brasov , dar nu peste tot. Sensul de la spitalul judetean si de la gara Bartolomeu e foarte aglomerat la orele diminetii in cursul saptamanii. In Romania nu s-a auzit de sistematizare electronica a traficului si unda verde. Sunt sisteme care te obliga ca atunci cand pleci de la semafor sa mentii viteza de 50-80 km la ora, functie de tipul drumului din oras, si te asigura ca daca respecti aceasta viteza afisata pe panouri electronice vei tranzita cat mai usor un oras . Probabil vei sta o singura data la semafor si atat. Dar noi am compromis si ideea de autostrada, cum zicea domnul Berceanu ca centura Ploiestiului e in regim de autostrada , dar cu sensuri giratorii Cat despre faptul ca unii se plang ca nu pot ajunge acasa repede ca tre sa faca un mic ocol din cauza sensurilor unice din Brasov, aflati ca si in orasele din vest e la fel, dar acolo nimeni nu comenteaza regulile.Eu zic ca daca s-ar respecta regulile de circulatie atat de catre pientoi cat si de soferi , s-ar circula mai bine. Nu avem legi proste ci doar cetateni nervosi

Comentariile sunt inchise