Actiuni pentru prevenirea violentei in zona scolilor

Actiuni pentru prevenirea violentei in zona scolilor
Actiuni pentru prevenirea violentei in zona scolilor

In ziua de 27 februarie 2013, politistii de la Politia Municipiului Giurgiu, au organizat in zona liceelor din municipiul Giurgiu, o actiune cu efective marite pentru prevenirea si constatarea nerespectarii legii.

Politistii au desfasurat activitati, preventiv-reactive, in sistem integrat, in scopul asigurarii unui climat de siguranta civica si diminuarii fenomenului infractional, prevenirii activitatilor infractionale si cresterii vizibilitatii elementului politienesc.

La actiune au participat politisti din cadrul Politiei Municipiului Giurgiu, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Giurgiu, politisti din cadrul Directiei Politiei Locale si functionari din cadrul Directiei de Sanatate Publica Giurgiu, fiind verificate societati comerciale din zona unitatilor de invatamânt, modul de asigurare al pazei la unitatile de invatamânt si respectarea regulilor rutiere din zona scolilor.

Politistii au purtat discutii cu tinerii aflati in zona scolilor, daca au fost confruntati cu acte de violenta si le-au cerut parerea cu privire la modalitati prin care ei considera ca se poate reduce violenta in scoli si in zona acestora.

In urma actiunii, au fost depistate 3 persoane care sunt cercetate penal pentru comiterea a 2 infractiuni precum si un minor disparut de la domiciliu, care figura ca urmarit national. Au fost aplicate 60 sanctiuni contraventionale, in valoare de 15. 550 lei, majoritatea pentru incalcarea normelor privind circulatia rutiera.

5 comentarii

  1. doar nu va asteptati ca parashuta sa zica ca a luat mita.csm deja a anchetat la giurgiu,complice cu madama filip este alta parashuta,sefa de la parchetul de pe linga judecatoria giurgiu,in ziua procesului,parchetul nu a a avut,adica nu a vrut sa aiba procuror in sedinta respectiva,nu a facut recurs si sentinta a ramas definitiva,parashutele plus ujeniuc cu cite 50 mii euroi de caciula. sri,noroc cu el,a monitorizat tot,de aici intreg tambalaul dar sri nu judeca,el furnizeaza probe doar…

    1. PARASHUTA ESTE DIVORTATA DE PESTE 10 ANI DE FILIP,A PASTRAT NUMELE LA DERUTA CICA,PTR FETITA EI,NU…SA NU SE FACA LEGATURA CU MASONUL GHICIU PASCU,TAC-SU,JUDECATOR DE LA SUPREMA SIFOST SECRETAR DE STAT LA INTERNE SI FOST PRIM PROCUROR LA GIURGIU.

  2. Saturday, 02 March 2013. 3938 vizualizări, 66 comentarii, 8 voturi
    Judecătoarea care l-a eliberat pe Sile Cămătaru neagă mita. „Mie mi s-a spus că am avut o personalitate în şedinţă!”

    Autor: Ionel Stoica

    Preşedintele Judecătoriei Giurgiu spune că nu are nicio legătură cu şpaga care se presupune că a fost dată pentru eliberarea din închisoare a lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru. Adriana Filip l-a scăpat pe Sile Cămătaru de patru ani de puşcărie, fără să ştie că are în faţă unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi.
    Adriana Filip la Antena3. foto: captura TV

    „Nu ştiam cine este Vasile Balint. Eu am aflat când am ieşit din şedinţă. Că mie mi s-a spus că am avut o personalitate în şedinţă. Cine este personalitatea? A, păi Sile Cămătaru. Care este? Păi Vasile Balint. Deci atunci am aflat că este Sile Cămătaru”,a ţinut să precizeze preşedintele Judecătoriei Giurgiu. Ea a arătat că interlopul a avut şapte sau opt recompense primite în penitenciar.

    „Aceste suspiciuni îmi afectează grav reputaţia şi demnitatea”

    Judecătoarea Adriana Filip a declarat, pentru Antena 3, că nu a primit niciun ban de la Sile Cămătaru şi că suspiciunile care planeaza asupra ei îi afectează grav reputaţia şi demnitatea: “În ceea ce priveste suspiciunea privind plata unor sume de bani, aceasta situaţie îmi este total străină, nu sunt implicată în niciun fel, iar aceste suspiciuni îmi afectează grav reputaţia şi demnitatea. Cu privire la cererea de liberare condiţionată, eu am apreciat că au fost întrunite condiţiile legale, iar pentru mine numele condamnatului a avut prea mică importanţă şi nu am dat vreo semnificaţie aparte”. „La noi la Judecătorie nu au fost nicidotă cazuri din acestea…Presa îşi face datoria, pe mine mă deranjează sursele presei”, s-a revoltat magistratul.

    Filip: Este incorectă mediatizarea expresiei “a fost eliberat pentru ca a soluţionat sudoku”

    Judecatoarea Adriana Filip a subliniat că Sile Camataru nu a fost eliberat doar pentru că era pasionat de jocul sudoku, aspect care a avut cea mai mică relevanţă în hotărârea pe care a adoptat-o: “Mi se pare incorectă mediatizarea expresiei “a fost eliberat pentru ca a soluţionat sudoku”, acest motiv fiind mai puţin sau chiar cel mai puţin relevant pentru a pronunţa o astfel de hotărâre”.

    Şeful de la anticorupţie a confimat ancheta

    Procurorul şef interimar al DNA, Laura Oprean a confirmat existenţa unui dosar care vizează modul în care Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost eliberat condiţionat în urma unei decizii din noiembrie 2012 a Judecătoriei Giurgiu, care a rămas definitivă întrucât nu a fost contestată de procurori. Procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a mai spus că Sile Cămătaru „nu a fost audiat ca învinuit sau inculpat” în acest dosar, precizând că nu poate oferi alte detalii despre acest caz, fiind vorba despre o anchetă în curs.

    Sile a fost adus la DNA

    Surse judiciare au declarat anterior că Sile Cămătaru a fost dus joi la DNA într-un dosar privind eliberarea condiţionată a acestuia, în urma unei decizii a Judecătoriei Giurgiu necontestate de procurori, existând suspiciuni de corupţie în legătură cu modul în care a fost pus în libertate.
    Sile Cămătaru nu a fost însă audiat, întrucât avocata acestuia nu a putut veni joi la DNA, acesta fiind dus înapoi în arest fără a da o declaraţie, au spus sursele judiciare.

    Şpaga de 100.000 de euro?

    Procurorii DNA au suspiciuni că eliberarea condiţionată a lui Sile Cămătaru ca urmare a faptului că un procuror nu a contestat decizia de fond a Judecătoriei Giurgiu ar fi fost urmarea unei fapte de corupţie, au precizat sursele citate. Surse judicrae au declarat că interlopula ar fi dat 100.000 de euro, prin intermediul unui locotenent, pentru a putea fi eliberat, înainte de termen, din penitenciar.

    Recomandă articolul

    Citiţi mai mult: Judecătoarea care l-a eliberat pe Sile Cămătaru neagă mita. „Mie mi s-a spus că am avut o personalitate în şedinţă!” – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/judecatoarea-care-l-a-eliberat-pe-sile-camataru-neaga-mita-mie-mi-s-a-spus-ca-am-avut-o-10.html#ixzz2MTOB5pbL
    EVZ.ro

  3. OPINIA GIURGIUVEANULUI ati ramas iar de caruta,un asa caz de coruptie,cu antena 3 la tribunal,cu ancheta declansata de dna la noi in oras pe un caz tare si voi? dormiti in post sau n-ati avut voie sa scrieti fiindca e fata masonului ghiciu pascu,judecator la suprema?ri sunteti ziaristi ori…ce plm,doar sa-l lingeti in cur pe nulitatea de primar sunteti buni?

  4. pe aceasta ocazie vreau sa cer scuze dnei judecator filip adriana si nasului de cununie,maistrul ujeniuc,m-au cam strans de cooaie aia de la dna si a trebuit sa zic cit am cotizat cind cu eliberarea mea conditionata. au pus botu la tva,io ce sa fac? a trebuit sa zic. imi zisera ai mei ca a venit dna la giurgiu dupa madam filip.

Comentariile sunt inchise