
Rezultatele Recensamantului din 2011 sunt cutremuratoare! Zeci de mii de locuitori au disparut de pe harta Romaniei in ultimii 21 de ani. In unele judete chiar sute de mii!
Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor s-a intrunit pe 2 februarie 2012, si a prezentat situatia preliminara a Recensamantului care s-a desfasurat anul trecut.
Comisia a prezentat numarul locuitorilor din toate judetele tarii: cate persoane erau in fiecare judet in 2011. Atat! Misiunea Comisiei a fost indeplinita.
Totusi, trebuie adaugate multe lucruri la aceasta ancheta nationala. Care ar scoate in evidenta adevarata situatie in care se gaseste populatia Romaniei.
Astfel, un lucru foarte important care ar trebui adaugat la datele privind populatia din 2011 il reprezinta o comparatie. Cu alte cuvinte, trebuie sa vedem cum a evoluat populatia in ultimii ani. Din acest motiv, cea mai potrivita comparatie este intre populatia din anii 1990 si cea actuala.
Sa vedem cati locuitori erau in fiecare judet din Romania in 1990 si cati mai sunt acum, in 2011, dupa datele recensamantului.
Numarul locuitorilor a scazut in 41 de judete in intervalul mentionat si a crescut doar intr-u singur judet! Acest judet este Ilfov.
La scaderi, declinul variaza de la 32,9% (Caras – Severin) si pana la 9,1% (Timis). Judetul Giurgiu se afla undeva la mijlocul clasamentului, adica pe locul 23.
In 1990, numarul locuitorilor din Giurgiu se ridica la 325.183 de persoane, pentru ca numarul acestora sa scada abrupt, pana la 265.494 de persoane in 2011. Cu aproape saptezeci de mii de persoane mai putin, mai precis – 59.689! Este ingrijorator…
În municipiul Giurgiu stam la fel de prost. Daca autoritatile locale se laudau anuii trecuti ca Giurgiu are 70 de mii de locuitori, iata ca recensamantul a scos la iveala faptul ca sunt numai 54.655 de locutori (populatie stabila). Nu stau mai bine nici orasele Bolintin Vale, cu 11.829 persoane orasul Mihailesti, cu 7.402 locuitori.
Recensamantul va micsora si Parlamentul!
Reducerea numarului de locuitori ai Romaniei va duce si la reducerea numarului alesilor din Parlament.
Potrivit regulamentului actual, norma de reprezentare este de 70.000 de persoane pentru un deputat si de 160.000 de persoane pentru un senator. Asadar, la o populatie de putin peste 19 milioane de locuitori, Parlamentul ar trebui sa numere 272 de deputati si 119 senatori.
Diferenta este semnificativa fata de numarul de parlamentari pe care-i are in prezent tara noastra. Camera Deputatilor are acum 332 de membri, iar Senatul 137 de membri. Adica, 469 de parlamentari.
Dar, potrivit datelor de la recensamant, numarul total al parlamentarilor ar trebui stabilit la 391, cu 78 mai putini decat in prezent.
Iata, asadar, ca reforma o face populatia, indirect. Dar credeti ca se va micsora numarul de parlamentari? Noi, nu.
inca putin si municipiul se transforma in comuna :))