
Ingrediente pentru o portie:
– 2 oua
– 1 cana zahar
– 1/2 cana lapte
– 1/2 cana ulei
– 2 cani faina
– 1 plic praf de copt (10 g.)
– 2, 3 linguri cacao, pentru efectul marmorat
Mod de preparare:
Se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul. Se mixeaza putin. Se adauga laptele si uleiul, impreuna cu faina si praful de copt, cernute. Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao ( doua, trei linguri). Atentie: Compozitia de cacao se toarna in mijloc. Se dau formele la cuptor pentru cca. 35-40 de minute ( faceti testul cu scobitoarea).
Se tin primele 15-20 de minute la foc mai tare: 180 grade C, dupa care se reduce focul la 170 grade C (foc potrivit). Se pudreaza cu zahar praf, se feliaza si se serveste cu pofta…