Deputatul Elena Dinu: Cumpărând produse românești dezvoltăm producția internă și asigurăm sustenabilitatea și independența alimentară a României

Măsurile adoptate de Guvernul #PSD, prin intermediul deciziilor Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de susținere a fermierilor și producătorilor autohtoni, au dat roadele așteptate, atât de aceștia, cât și de către consumatori.
Îndemnul PSD pentru români, „̆̆ ̦̂!”, nu este doar un simplu slogan, ci un crez, mesajul fiind de susținere a producției interne din toată sfera #agroalimentară, de la legume și fructe, la carne și lapte, inclusiv derivatele acestora.
Este important ca românii să știe că demersurile concrete ale #PSD s-au materializat prin creșterea consumului de lapte din producția internă, în dauna celui importat. Este o realitate consemnată după majorarea valorii subvențiilor destinate crescătorilor de vaci, dar și în urma limitării adaosului comercial la procesatori și comercianți, fără a-i afecta pe #producători.
În urma acestor rezoluții, laptele din producția internă a devenit mai competitiv în raport cu cel adus din import. Potrivit datelor statistice oficiale, în primele opt luni ale anului, cantitatea de #lapte colectată din producția internă a crescut cu 10,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce importurile de lapte au scăzut cu 31,7%, în același interval.
Crescătorii de vaci de lapte au beneficiat în acest an de o suită concretă de forme de sprijin din partea #Guvernului: Ajutorul național tranzitoriu, cu fonduri de la bugetul de stat; Schema cuplată în zootehnie, din fonduri europene; Eco-schema bunăstarea vacilor de lapte; Ajutorul de stat pentru #protejarea fermierilor români față de exporturile de lapte din Ucraina; Registrul genealogic; Control producție de lapte; Motorina în zootehnie; Motorina pe suprafața de pășune; #Sprijin pe suprafața de pășune aferentă unei taurine.
În cazul în care se îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate, sprijinul total primit de un crescător de vaci este de 8.500 de lei/cap/an.
, ̆ ̦ ̂ – ̂ ̦ ̂ -̦ ̆ ̆, ̂ ̦ .
Sfătuiesc românii și giurgiuvenii să cumpere în continuare româneste,
deoarece consumul din producția internă descurajează importurile, favorizează dezvoltarea afacerilor din domeniu, încurajează apariția de noi locuri de #muncă și, nu în ultimul rând, asigură sustenabilitatea și independența alimentară a României.
https://www.stiripesurse.ro/cristina-elena-dinu-deputat…