Deputatul Elena Dinu: Guvernul Ciolacu îşi onorează angajamentele asumate

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de la sfârşitul acestei săptămâni au fost incluse noi acte normative care completează, astfel, lista soluţiilor convenite, în urma negocierilor cu protestatarii, de către premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
După ce, săptămâna trecută, a fost aprobat un sprijin 100 euro/ha pentru fermierii din sectorul vegetal, Guvernul Ciolacu vine cu o măsură similară și pentru crescătorii de animale. Astfel, va fi acordat un sprijin de 100 de euro/animal pentru crescătorii de vite de carne și bivolițe, dar şi un sprijin proporţional(100 euro/UVM) pentru crescătorii de porci şi păsări.
Sprijinul era necesar pentru compensarea pierderilor înregistrate de fermieri din cauza creșterii preţurilor la furaje, combustibili, utilități și forța de muncă, în contextul războiului din Ucraina.
De asemenea, fermierii vor primi şi subvenție la motorină la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru, ceea ce reprezintă carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25%!
Numai la nivelul judeţului Giurgiu, în acest an, sunt peste 21.900 de beneficiari ai celor 72 programe de subvenții, plăți directe și ajutoare pentru fermieri din buget și fonduri europene, în valoare de aproape 200 de milioane de lei.
În plus, tot anul acesta, peste 3.670 de legumicultori din județul Giurgiu vor aplica pentru programele Tomata (3.000 euro/ha /beneficiar/an), Usturoiul (1.500 euro/ha /beneficiar/an) şi Programul privind creșterea producției de Cartofi (200 euro/ha /beneficiar/an), în valoare totală de 37.610.000 lei, dar și pentru schemele de ajutor privind susținerea producției de carne de pui, carne de vită și de porc.
Toate acestea reprezintă dovada clară privind determinarea Guvernului Ciolacu de a-şi onora angajamentele asumate.
#PSD
#Subvenţii_Pentru_Agricultură
#Promisiuni_Respectate