Segregare: Primăria împarte decibelii între giurgiuveni buni și giurgiuveni răi

In ședința CL din data de 25 ianuarie 2024, s-a votat Proiectul de hotărâre nr.353/10.11.2023 privind aprobarea instituirii interdicțiilor de circulație pentru unele categorii de vehicule în Municipiul Giurgiu – inițiator – Primar Anghelescu Adrian-Valentin.
Cu 3 abțineri (consilieri PSD) și un vot împotrivă – consilierul Petronela Săndulescu, dintr-un total de 19 consilieri prezenți, proiectul a trecut.
Ce prevede acest proiect, vă cităm:
Art.1. Se interzice circulația pe Bulevardul București (tronson Giratoriu Kaufland – intersectia Romarta), Bulevardul Mihai Viteazu, str. Mircea cel Bătran, str. Mareșal Foch, str. Episcopiei, zilnic între orele 22:00 – 06:00 a motociclurilor și ATV-urilor.
Art. 2. Administratorul drumului va realiza semnalizarea corespunzătoare a sectoarelor de drum supuse restricției prin prezenta hotărâre.
Art. 3. Nerespectarea interdicțiilor instituite constituie contravenție și se sancționează cu amendă… etc…
La Art. 4, ni se explică faptul că amenzile vor fi aplicate de către agenții de poliție…
Ok, înțelegem că au existat reclamații ale unor cetăteni de pe străzile cuprinse în acest proiect devenit Hotărâre, însă nicio minte luminată nu a realizat că alungând aceste categorii de vehicule de pe anumite artere, aceștia vor căuta rute alternative, astfel că alți și alți giurgiuveni se vor plânge de nivelul decibelilor? Si atunci, ce va face onor Primăria, va interzice circulația motocicliștilor în tot orașul?
Nu era mai simplu ca Poliția Rutieră să își facă datoria și să oprească motocicliștii care au nivelul de decibeli peste limita legală?
Dacă un motociclist vine de la București după ora 22:00, sau pleacă spre mare sau la serviciu înainte de ora 06:00 și el locuiește pe una din aceste străzi, merge tiptil-tiptil, pe lângă motor, până iese din zona de interdicție? E absurd!
Si apoi, de unde această segregare între giurgiuveni? Nu numai pe străzile cu interdicțiile din această hotărâre penibilă sunt giurgiuveni sensibili la numărul de decibeli. De ce, pentru unii se iau astfel de măsuri, iar pentru alții, nu?
Ori se interzic aceste vehicule pe toate străzile (ceea ce ar fi absurd), ori se revocă această măsură penibilă și discriminatorie pentru giurgiuveni.
Ion Diaconescu