Deputatul Marian Mina: Judeţul Giurgiu va avea două centre de colectare legume şi fructe, unul la Comana şi unul la Vărăşti

Judeţul Giurgiu va avea două centre de colectare legume şi fructe, unul la Comana şi unul la Vărăşti. Astăzi, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a venit la Colibaşi pentru a sta de vorbă cu fermierii din zonă şi pentru a oferi detalii despre această investiţie atât de importantă pentru agricultura giurgiuveană.Cele două centre de colectare vor fi amenajate pe câte 3.200 de metri pătraţi, iar valoarea fiecăruia se ridică la 4 milioane de euro, bani de la bugetul de stat.
În toată ţara vor fi 15 astfel de obiective şi au fost alese judeţele cu cel mai mare număr de cereri în programul „Tomata”, Giurgiu fiind pe locul 4 la nivel naţional.
Centrele vor fi realizate printr-un acord încheiat între „Casa Unirea”, Ministerul Agriculturii şi unităţile administrativ-teritoriale unde vor fi amenjate acestea.După ce vor fi gata, centrele de colectare legume şi fructe vor fi date în locaţie de gestiune, pe o perioadă de 49 de ani, agricultorilor care cultivă atât în spaţii protejate, cât şi în câmp şi fac parte din cooperative.
#Cumpără_Româneşte