Deputatul Marian Mina: Niciun salariu net din Construcții şi Agricultură nu va scădea!

Niciun salariu net din Construcții şi Agricultură nu va scadeă!
Veniturile a peste 400.000 de angajaţi din aceste două sectoare – esenţiale pentru economia ţării noastre – vor rămâne la nivelul anterior eliminării scutirii de la plata CASS.
Guvernul Ciolacu şi-a respectat promisiunea, astfel că salariul minim brut din Constructii crește de la 4.000 de lei la 4.582 de lei. Asta înseamnă că salariul minim net rămâne la același nivel de 3.150 de lei. Totodată, salariul minim brut din Agricultură și Industria Alimentară crește de la 3.000 de lei la 3.436 lei, deci salariul minim net rămâne la același nivel de 2.362 de lei care exista înainte de eliminarea facilității de scutire de la plata CASS.
̧ ̧ ̦̆ ̆ ̆ ̆ ̆-̦ ̆ ̦ ̆. Este vorba despre scutirea de la plata impozitului pe venit de 10% pentru cei care au salarii sub 10.000 de lei şi despre diminuarea cu 3,75 puncte procentuale (echivalentul contribuției transferate în Pilonul II) a cotei de CAS!
Așadar, în continuare, salariații din construcții și agricultură vor avea venituri nete mai mari față de angajații din alte sectoare cu același salariu brut.
Foto: Daily Business