In ce au intrat creditele de 22 de milioane de euro, contractate de Primarie in ultimii 5 ani?

 

In ce au intrat creditele de 22 de milioane de euro, contractate de Primarie in ultimii 5 ani?
In ce au intrat creditele de 22 de milioane de euro, contractate de Primarie in ultimii 5 ani?

Este pentru prima data cand primarul Nicolae Barbu vorbeste explicit intr-o conferinta de presa, despre greutatile financiare pe care le intampina Primaria, dar si pentru prima data cand precizeaza, cu subiect si predicat, de unde provin aceste datorii…

Edilul sef a afirmat intr-o conferinta de presa ca pana in luna mai a acestui an, va face un raport, in care va preciza ce a gasit cand a preluat Primaria…

„Va fi o <<marturie>> a ceea ce am gasit in Primarie… In ultimii cinci ani s-au facut credite de 22 de milioane de euro de la banci, sume care nu se regasesc in lucrarile din oras. Avem peste 30 de kilometri de strazi neasfaltate, cu pamant si piatra, iar gradul de indatorare al municipalitatii este de 32%! In aceasta situatie, nicio institutie de creditare nu ne acorda credit sau vreo garantie. De trei ani, colectarea taxelor si impozitelor a scazut dramatic, continuu, iar daca nu schimbam conducerea de acolo, pierdeam si mai mult, pentru ca nimeni nu a s-a gandit sa trimita somatii contribuabililor care intrau in perioada de prescriptie. Noua conducere a somat circa 6.000 de persoane fizice si peste 300 de persoane juridice…

Primaria plateste lunar 11 miliarde de lei vechi, numai rate si dobanzi la credite, iar din anul 2014, acestea cresc la aproape 14 miliarde de lei vechi pe luna. In acest moment sunt restante de incasat de aproape 400 de miliarde de lei la taxe si impozite, iar peste 200 de miliarde era cat pe ce sa ii pierdem, daca nu se trimiteau somatiile.

Aproape doua miliarde de lei lunar se platesc pentru iluminatul public , iar pentru curatenia orasului se mai dau in jur de patru miliarde. In situatia in care incasarile lunare de la taxe si impozite se ridica la circa 12 miliarde de lei pe luna.

Am gasit ADPP, societate in subordinea Consiliului Local, cu o datorie de 5 milioane de euro… Din aceasta suma, 116 miliarde de lei sunt furnizori neachitati, iar 100 de miliarde sunt bani pe care trebuie sa-i obtina bancile… Unde s-au dus toti acesti bani, cine plateste?”, a spus Nicolae Barbu.

Edilul sef a mai precizat ca Primaria pierde procese „pe banda rulanta”, din cauza unor greseli facute de vechea conducere: 17 miliarde pentru SCUT Giurgiu, 100.000 de euro intr-un proces cu UNITECH, etc.

„Nu voi permite ca Primaria sa plateasca pentru greselile altora. Ne vom indrepta in instanta, <<pe civil>>, iar persoana sau persoanele fizice care au gresit, vor trebui sa plateasca in solidar, pentru ca au luat anumite masuri abuzive, iar instanta a taxat aceste masuri…”.

2 comentarii

  1. barbule,las-o in PLM cu greaua mostenire ca poezia asta o stim de peste 20 ani. conteaza sa faci ceva,cit de marunt si cu bani putini dar giurgiuvenii care,din greseala,inclusiv eu,te-au votat,sa vada ca vrei sa faci ceva. dar tu,in PLM ce facusi? o vrajeala ptr copii in parcul mihai viteazul,citeva parcari care nu erau chiar urgente. scoate in PLM traficul greu din giurgiu, pune-i in PLM p-aia de la gaze si de la apa sa astupe ce au stricat,sa repare trotuarele stricate,daca reusesti sa si refaci ceva din carosabilul deteriorat vei avea ceva recunoastere,alminteri…mergi in PLM la gazele tale si lasa-ne !

  2. ADPP/ul a fost preluat cam cu jumătate din suma de care vorbeşte acum primarul, restul s-a acumulat între timp, se poate verifica. Primarul Barbu s-o baza pe faptul că nu ştie lumea care e realitatea. Văd că nu a trecut prea mult timp şi se plânge de toate cele, parcă avea soluţii la toate. Acum o dă cu greaua moştenire, am mai auzit din astea. Dar de făcut ceva bun, poate să ne spună ce face?

Comentariile sunt inchise