Deputatul Marian Mina: Creditul fermierului – cel mai avantajos credit pentru fermieri

„Creditul fermierului” și „subvenționarea cu 50% a energiei pentru irigații” sunt două noi măsuri aprobate de Guvernul Ciolacu. Sunt măsuri convenite cu fermierii pentru rezolvarea problemelor ridicate de aceștia.
Creditul fermierului – cel mai avantajos credit pentru fermieri:
Producătorii vor putea obține credite cu dobândă fixă de doar 1,95% şi fiecare poate primi 280.000 de euro pentru acoperirea ROBOR pe 5 ani. 165 de milioane de euro este suma alocată de Guvern pentru această măsură.
De asemenea, prin cel de-al doilea program, Executivul va acoperi 50% din facturile pentru energia electrică utilizată la pompele pentru irigațiile agricole.
Acest sprijin, alături de asigurarea apei gratuite pe canalele principale de irigații, stimulează folosirea sistemelor de irigații pentru obținerea unor producții mai bune.
Fiecare român se poate alătura acestor acțiuni de sprijinire a producției românești, prin cumpărarea produselor românești. „Cumpără românește” înseamnă a participa la dezvoltarea României: locuri de muncă, dezvoltare economică și, implicit, creșterea nivelului de trai.